17 en 18 oktober reserveer een massage bij Clehiham

17 en 18 oktober is het weer mogelijk een Thaise yoga massage (Nuad Bo Ran stijl) of een Chi Nei Tsang (chinese organenmassage) te reserveren.

Wat is een Thaise Yoga Massage?

Tijdens een massage wordt men in diverse yoga-posities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens schertsend “yoga voor luie mensen”. Men wordt bewerkt met duimen, handpalmen, knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur. Olie komt er niet aan te pas. De spieren worden gekneed tot spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming.

De massage harmoniseert het lichaam, maakt blokkades los, en bevordert de stroming langs de energielijnen. Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, stimuleert de Thaise massage dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom zijn de punten aan minder spanning onderhevig, en de levensenergie, of Prana, krijgt gelegenheid om vrij te bewegen. Samen met het beïnvloeden van het energetische aspect, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en masserend tot het hoofd, zal je lichaam worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt.

De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te verhinderen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit.

Wat is Chi Nei Tsang?

Chi Nei Tsang, is een oude vorm van ontgiftende, activerende buikmassage. De Chinese orgaanmassage werkt met Chi, ‘de levensenergie’, die stroomt door de interne kanalen van het lichaam, door de bloedvaten, het zenuwstelsel en het lymfesysteem. Deze kanalen concentreren zich in de buik die als het centrale controlecentrum fungeert, ook wel ‚second brain’ genoemd.
Spanning, zorgen, en stress van de dag, maand of jaar stappelen zich op en worden zelden afgevoerd. Deze verstoringen veroorzaken fysieke verstrengelingen en knopen van de zenuwen, bloedvaten, en lymphe klieren. Het resultaat is een geleidelijke  obstructie van energie circulatie die tot een ongekend aantal kwalen kan leiden zoals, maar niet alleen beperkt tot, spijsverteringsproblemen, constipatie, opgeblazen gevoel, slapeloosheid, lichamelijke vervuiling, slechte huidkwaliteit en het onvermogen tot gewichtsverlies.

Chi Nei Tsang gaat ervan uit dat de vitale levensenergie, Chi, moet stromen en dat stagnatie ervan leidt tot lichamelijke en emotionele problemen. Oplossing van zulke blokkades is dus van groot belang voor de gezondheid en is vaak effectief bij de behandeling van allerlei klachten. Het helpt ook bij een verbeterde spijsvertering en ontlasting, geeft meer energie en een groter gevoel van welbehagen. Ook is het een goede manier om emotionele problemen te benaderen.

Tijdens de Chi Nei Tsang massage wordt er gebruik gemaakt van warme kruidenstempels, die op de blote huid worden geplaatst en massage olie.